Gezondheidsdebat010 – 16 februari 2022

Het was een geslaagde avond! Binnenkort kun je de opname van het debat terugkijken via onze website. We willen de deelnemers, sprekers en onze moderator bedanken voor hun inzet!
—————————————————

Op 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen 2022 plaats. Jongeren voor Gezondheid richt zich dit keer iets meer op lokaal en daarom organiseren wij op 16 februari van 19.00 tot 21.00 (vanavond!) het online Gezondheidsdebat010 voor Rotterdam!

Heb jij prangende vragen over het Rotterdams beleid rondom wonen, onderwijs, diversiteit en inclusie, en klimaat en gezondheid? Dit is je kans!

Net als bij het vorige Gezondheidsdebat zullen jonge politici aanwezig zijn om met jou in discussie te gaan over onderwerpen die in Rotterdam spelen. Deze ongetwijfeld interessante discussie zal geleid worden door Halil Karaaslan. Halil is docent Maatschappijleer en programmamanager diversiteit en inclusie in de sociale sector.

De tot nu toe bevestigde kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn:
Eyasu Balcha (D66)
Mina Morkoç (GroenLinks)
Marike Abrahamse (VVD)
Merel Vogelaar (PvdA)
Manon van Dijk (Leefbaar)

De volgende stellingen komen aan bod:
1. Groen: Rotterdam The Hague Airport sluit, in plaats daarvan komt een groene woonwijk
2. Wonen: Er worden meer koopwoningen in plaats van sociale huurwoningen gebouwd
3. Onderwijs: Kinderen krijgen een rijke schooldag; onderwijs, opvang, sport, cultuur, muziek, een warme lunch, natuur en huiswerkbegeleiding op één locatie voor alle leerlingen
4. Diversiteit & Inclusie: Strijd tegen een volgende pandemie: Rotterdam stimuleert een plantaardig dieet voor iedereen

Natuurlijk hoef je niet per se Rotterdammer te zijn om aan te sluiten en ben je altijd welkom, maar weet wel dat er lokale politici aanwezig zullen zijn en dat er Rotterdam specifieke onderwerpen aan bod kunnen komen.

Bij vragen en/of opmerkingen kan je ons altijd bereiken via info@jvgezondheid.nl of via onze socials.