Word lid van ons jongerennetwerk!

Wil jij op de hoogte zijn van toffe projecten en eraan bijdragen wanneer je er zin in hebt? Word dan lid van ons jongerennetwerk! Als lid geef je zelf aan waar je interesses liggen en word je op basis daarvan uitgenodigd om bij te dragen. Dat kan door input te geven, iets te ontwerpen, een activiteit te organiseren of op een andere manier die jij leuk vindt!

Het kost je niks en is geheel vrijblijvend! Aanmelden kan met deze link: https://forms.gle/hTiHGQwwNQLY5qx98

Ennn…in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 organiseren we jongerendialogen. Een gesprek tussen jongeren en de lokale politiek! Wil jij in jouw gemeente een dialoog organiseren? Geef het aan in het aanmeldformulier voor het jongerennetwerk of mail naar info@jvgezondheid.nl.

Vacatures bestuur

Jongeren voor Gezondheid is op zoek naar nieuwe teamleden om de organisatie verder op te bouwen! Vind jij dat alle jongeren in Nederland gelijke kansen moet hebben om gezond te leven? Kom dan ons team versterken!

Klik hier voor meer informatie.

Meld je nu aan voor het Gezondheidsdebat op 9 maart!

Gezondheid gaat iedereen aan en daarom is het belangrijk om van politieke partijen te weten wat ze de komende vier jaar op verschillende gezondheidsthema’s willen doen. Daarom organiseert Jongeren voor Gezondheid op dinsdag 9 maart om 19.30-21.00 uur het Gezondheidsdebat!

Met welke politici deel jij een mening over abortus, gezondheid en klimaat, preventie en transgenderzorg? Ga in gesprek met de jonge kandidaten op de lijsten!

Tot nu toe bevestigd zijn:
• Carline van Breugel (D66)
• Mikal Tseggai (PvdA)
• Mark Brakel (GroenLinks)
• Gabriëlle Heine (CDA)
• Rick van de Waerdt (SGP)

Meld je nu aan via https://forms.gle/yHeTePBJmaDFiKjM6. Bij vragen/opmerkingen kan je naar info@jvgezondheid.nl mailen.

Het Gezondheidsdebat wordt door Jongeren voor Gezondheid, IFMSA-NL en Young Feminist Ambassadors georganiseerd.

Alcoholalliantie verwelkomt Europees plan tegen kanker

De Alliantie Alcoholbeleid Nederland, waar Jongeren voor Gezondheid onderdeel van is, verwelkomt Europe’s Beating Cancer Plan van de Europese Commissie. Dit plan heeft als doel om kanker in de regio te bestrijden. Eén van de voorgestelde maatregelen van de Europese Commissie is het wettelijk verplichten van gezondheidswaarschuwingen op alcoholverpakkingen. De Alliantie Alcoholbeleid Nederland ondersteunt het plan van harte gelet op het oorzakelijk verband tussen alcoholgebruik en kanker en vanwege het feit dat veel Nederlanders zich hier niet van bewust zijn.

Lees het volledige persbericht hieronder!