Gezonde leefstijl

Wij vinden dat iedereen de vrijheid moet hebben om gezonde leefstijlkeuzes te maken.

De overheid speelt een cruciale rol in het promoten van gezonde keuzes en in het ontmoedigen van ongezond gedrag.

Leefstijlkeuzes en gedrag hebben een grote invloed op onze gezondheid. Roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en te weinig bewegen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de ziektelast in Nederland. En toch worden we gelonkt om een ongezonde leefstijl te hebben: enorme kortingen op alcohol en ongezonde voeding, continue reclames en de snackbar die ook verdient aan sigarettenverkoop. De overheid doet nu nog niet genoeg om het voor ons makkelijk te maken om gezond te leven en ongezonde keuzes te vermijden. Om nog niet te spreken over de gezondheidsongelijkheden door het huidige beleid. We weten allang wat werkt, nu de politiek nog.

Wil je bijdragen aan een Nederland waarin we allen gezond kunnen leven? Neem dan contact op met Rana via rana@jvgezondheid.nl.

Samenwerkingen

Jongeren voor Gezondheid is lid van de Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) en werkt samen met het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP).

Nieuws over gezonde leefstijl:

Alcoholalliantie verwelkomt Europees plan tegen kanker

De Alliantie Alcoholbeleid Nederland, waar Jongeren voor Gezondheid onderdeel van is, verwelkomt Europe’s Beating Cancer Plan van de Europese Commissie. Dit plan heeft als doel om kanker in de regio te bestrijden. Eén van de voorgestelde maatregelen van de Europese Commissie is het wettelijk verplichten van gezondheidswaarschuwingen op alcoholverpakkingen. De Alliantie Alcoholbeleid Nederland ondersteunt het…Meer

Blijf lezen

Brief: alcoholmarketing tijdens de COVID-19 pandemie

Op 15 oktober 2020 heeft Jongeren voor Gezondheid samen met STAP een brief gestuurd naar Staatssecretaris Blokhuis over alcoholmarketing tijdens de COVID-19 pandemie. Wij hebben de Staatssecretaris opgeroepen om:— Het advies van de Gezondheidsraad consequent te communiceren;— Niet mee te werken aan merkpromotie van de alcoholindustrie. Lees de volledige brief én de reactie vanuit het…Meer

Blijf lezen