Over ons

Wie zijn de Jongeren voor Gezondheid?

Wij zijn vier jongeren met allen (toevallig) een achtergrond in gezondheid. Een tijd geleden ontstond het idee om onze krachten te bundelen en ons in te zetten voor een gezond Nederland. Een gezond Nederland, van vandaag en morgen, waar jongeren voor het waarmaken ervan de hoeksteen zijn.

Jongeren voor Gezondheid is een non-profit organisatie. We halen energie uit onze ideeën en uit wat we doen. We doen dit samen met andere jongeren en organisaties.

Maak kennis met de Jongeren voor Gezondheid: Saifali, Juliette, Rana en Marloes.

Saifali Ahmed, voorzitter

Momenteel studeert Saifali bestuurskunde waarbij hij zich richt op complexe systemen. Voor een goede wandeling kun je hem tegemoet lopen in Rotterdam, soms met een camera in zijn hand. Hij spreekt je graag over maatschappelijke betrokkenheid en hoe gezondheid mensen verbindt.

Juliette Mattijsen, ambassadeur gezonde leefomgeving

Juliette is een studente MSc Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft een achtergrond in gezondheidsbeleid en filosofie, en houdt zich via diverse organisaties bezig met klimaatactie voor gezondheid, duurzaam en gezond voedsel,  gezondheidsgelijkheid, een veilige leeromgeving en jongerenparticipatie. Ze schrijft haar masterscriptie over klimaatadaptie ten behoeve van hitte. Zij vertegenwoordigde geneeskundestudenten wereldwijd in 2019 op de VN-klimaattop (UNFCCC) en in 2020 en 2021 bij de World Health Assembly

Rana Orhan, ambassadeur gezonde leefstijl

Rana heeft zich tijdens haar opleiding en werk gefocust op Europese samenwerking op het gebied van gezondheid. Met haar inzet voor beter onderwijs, meer actie tegen grote ziekmakende bedrijven en een overheid die voor onze gezondheid opkomt, probeert ze de samenleving rechtvaardiger te maken.

Marloes Veldhoven, ambassadeur gelijke gezondheid

Marloes is afgestudeerd in gezondheidswetenschappen en Global Health. Haar passie voor reizen, fotografie, dieren en gelijkheid combineert ze met haar interesse en ervaring in One Health, mentale gezondheid en gelijke gezondheid met als doel de wereld net iets mooier te maken.